Monday, January 27, 2014

Nasihat Penganut Kristian Sarawak Kepada Kristian Songsang Di Semenanjung


Berikut adalah apa yang telah dikirimkan ke email saya dari seorang yang pernah beragama Kristian Katholik dan kini seorang Muslim dari Sarawak. Cukuplah namanya digelar sebagai APAI . Setiap perkataan yang ditulis tidak diedit atau ditokok tambah...

Di Sarawak perkataan Allah biasanya cuma merujuk kpd Godfather bukan Jesus Christ. Dlm bm disebut Allah Bapa. Gambar nie kalau Jesus merujuk sbg Allah bermakna mereka telah sesat dlm kristian itu sendiri.

Penganut mazhab Catholic (terbesar di Malaysia) sendiri tentu membantahnya. Lainlah kalau mazhab lain seperti Anglican, seventhday adventist, methodis, christian jehovah, SIB dan lain2 lagi.. terang sgt penyokong DAP mempolitikkan agama utk melagakan bumiputra sabah swak dan melayu semenanjung.

Kitab yang dirampas JAIS

Dlm gereja besar di bandar biasanya ada dua mass (mass = praying session). Satu utk mass berbahasa inggeris dan satu utk bhasa melayu. Dlm mass bahasa melayu ada disebut Allah Bapa merujuk kpd Allah pencipta langit dan bumi. Tetapi dlm mass bahasa inggeris x disebut Allah, sebaliknya disebut Lord father.

Itulah yg kita selalu dgr bila kristian buat tanda salib mereka sebut 'in the name of father, the son and the holy spirit'... atau dlm bahasa melayunya berbunyi 'atas nama bapa, putera dan roh kusus' ... x pernah pula disebut 'atas nama Allah, putera dan rph kudus'... SAMA SEKALI TIDAK PERNAH!

DAP bukan pejuang utk kristian. Mereka sebenarnya tak kesahpun apa anutan agama perdana menteri mereka asal saja bukan islam. KRISTIAN digunakan sebagai modal politik semata2 utk pancing undi Sabah dan Swak. Tengokla Singapura.. ada PAP membentuk negara kristian?


Penerangan serba ringkas ini telah cukup membuktikan:

1. Kristian yang tersangat ingin mengguna kalimah Allah dalam bible adalah dilabel sebagai Kristian Sesat.

2. Rupa-rupanya, ada agama baru dalam kristian yang cuba memesongkan Kristian Katholik

3. Benar apa yang dikatakan Apai, DAP tak kisah apa anutan agama Perdana Menteri mereka asalkan bukan Islam.

4. Agama-agama sesat ini memang digemari DAP supaya ideologi sosialis mereka mudah diterima. Contoh terbaik ialah Mat Sabu dan syiaahnya.

5. Seperti cadangan Apai, tanyalah puak-puak kristian sesat ini... adakah nama Allah disebut di dalam prayers mereka?

SUMBER: BACA SINI

No comments:

Post a Comment