Saturday, December 22, 2012

Mazlan Aliman Menghilang?!


Semakin banyak fitnah dan auta yang digerakkan oleh pertubuhan haram ANAK, pimpinan Mazlan Aliman kantoi. 

Pada 7 Ogos lepas, lapan peneroka telah menfailkan saman di Mahkamah Tinggi Temerloh terhadap PM, Datuk Seri Najib  berikutan perkataan "haram jadah" yang digunakan beliau ketika berucap mengumumkan durian runtuh di Felda Jengka 8.

Siapa makan cili..dia terasa pedas!! Tidak semena-mena lapan orang peneroka malantun tak tentu hala selepas ucapan Najib. Walhal PM tidak menyebut nama mana-mana individu atau kumpulan. Tapi kenapa mereka yang terasa?


Puncanya Mazlan Aliman! Kerana beliaulah yang meracuni dan merosakkan pemikiran lapan peneroka ini. Ucapan PM itu dimanipulasi oleh Mazlan Aliman dan dijadikan alasan untuk menghasut para peneroka menyaman PM. Kesudahannya hanya lapan peneroka ni sahaja yang terpengaruh dan berjaya diperkudakan Aliman!
 • Samat Yusof (Jengka 4)
 • Alias Ibrahim (Jengka 15)
 • Idris Mat Sah (Jengka 14) 
 • Syed Jamaluddin Syed Muhamed (Jengka 17)  
 • Abdul Rahim Abdul Rahman (Jengka 15)
 • Rosdi Ismail (Jengka 15)
 • Abdullah Mohd (Jengka 15)
 • Rakiah Sulong (Jengka 15)

Tindakan saman lapan peneroka yang dikepalai Aliman melalui peguam Mohd Haris Abdullah membuatkan puak pakatan tersenyum kerana berjaya mananamkan persepsi buruk masyarakat terhadap PM. 

Tapi kegembiraan puak pakatan berakhir pada 20 Disember 2012 apabila Mahkamah memutuskan ucapan PM dan perkataan yang digunakan bertarikh 8 Mei lalu adalah suatu bentuk KIASAN yang tidak merujuk atau ditujukan kepada mana-mana pihak dan tidak berbaur fitnah. Keputusan tersebut dibuat oleh Hakim Datuk Akhtar. 

Beratus-ratus peneroka Felda Wilayah Jengka berkumpul di Mahkamah Tinggi Termerloh berdoa memanjatkan kesyukuran (bukan doa K.O) selepas mahkamah membatalkan saman lapan peneroka terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Najib.

Sudah jatuh ditimpa tangga, saman tak dapat, mereka berlapan diarahkan Mahkamah Tinggi Temerloh supaya membayar RM3,000/- setiap seorang kepada PM. 

Bermakna lapan peneroka ini terpaksa menanggung RM24,000/- dan ini belum termasuk caj guaman peguam mereka. Mahu berpuluh ribu kena keluar! Sekarang nak buat rayuan lagi. Lagi kos beribu dikenakan!
Akhirnya lapan peneroka bertambah pening!
Saman tak menang! Mazlan Aliman pula menghilang!
Kesinambungan kemajuan Felda dari Tun Razak hingga ke Najib sentiasa terpelihara dan kerajaan terbukti telah berjaya membawa keluar berpuluh ribu peneroka yang majoritinya Melayu keluar dari kancah kemiskinan sejak awal penubuhan. 

Semangat "Janji Ditepati, Rakyat Didahulukan" kerajaan pimpinan Najib dilihat cakap serupa bikin. Dengan semangat ini juga, perisik rasa Najib akan mengenepikan denda RM24,000/- peneroka-peneroka tersebut. Kerana beliau tahu lapan peneroka ini telah diperkudakan pakatan dan Mazlan Aliman. 

Perisik: lepas ni lapan peneroka tu nak saman Mazlan Aliman pulak. Bertambah lagi koleksi saman Aliman


3 comments:

 1. Agenda Palsu Muhyiddin - Pemuda & Puteri UMNO rela dibodohkan

  ~ BUKTI 1 ~

  ~ BUKTI 2 ~  UMNO dan BN sudah memerintah Terengganu hampir 50 tahun..... Tapi Kenapa Pemuda UMNO, Puteri UMNO, Wanita UMNO dan Pemimpin2 UMNO Terengganu tetap memilih jadi bodoh?

  2013 - Tahun Paling Malang Rakyat Terengganu........ Lihat sendiri bukti kalau tak percaya...

  ~ BUKTI 1 ~

  ~ BUKTI 2 ~

  ~ BUKTI 3 ~

  ~ BUKTI 4 ~

  Saya mohon sangat2 agar semua anak2 muda mengundi PR pada PRU ke-13. Mesti undi PAS, PKR dan DAP. Kita mesti ambil serius soal ekonomi dan perpaduan kaum. BN telah meninggalkan banyak hutang di setiap negeri. Ini akan membebankan kita.. Percayalah. Lihat sendiri selangor, bila PR memerintah kurang 5 tahun, hutang berkurang. Bandingkan dengan Terengganu yang diperintah BN sejak 50 tahun dulu... Kat mana hebatnya Pemimpin UMNO yang menafikan kewibawaan Pemimpin Pakatan Rakyat? Mereka pun tahu tapi tetap mahu menafikannya.. sememangnya betul.. ( Buktikan kalau saya bercakap bohong)

  Terang2 tak wujud perpaduan dalam BN. MCA dan MIC terang2 menolak BN.

  Pastikan anda memberitahu rakan2, emak ayah dan saudara yang kurang tahu soal ekonomi dan perpaduan kaum.... Walaupun terpaksa berada dlm kem BN dan UMNO, pastikan undi anda tetap kpd PR....

  ~ (( Budaya Samseng )) - Ahli2 Mahu Lari Dari UMNO ~

  Biarkan UMNO bersendirian... Mereka tidak mahu bersatu, kita boleh bersatu sesama kita... Mereka pentingkan perpecahan... Biarkan mereka... Mereka lebih mengutamakan keganasan untuk mengekalkan kuasa... Biarkan mereka..... Mereka hanya mahu jadi samseng... Biarkan mereka samseng selamanya....

  Biarkan pemimpin2 UMNO memperbodohkan ahli2 mereka selamanya...

  ReplyDelete
 2. HIDUP UMNO!!!!!!!!!!!!!!!

  ReplyDelete
 3. wa ingat mamat yg ataihh skali ni yg boddo...

  ReplyDelete