Sunday, April 5, 2015

Tragedi Helikopter! Bedah Siasat 6 Jenazah Selesai


KEMASKINI 11.11 pagi! Baru selesai autopsi kesemua 6 jenazah . Pakar telah bertemu dengan ahli-ahli keluarga mangsa pada pukul 9 pagi tadi utk memberitahu autopsi findings. 

Jenazah-jenazah akan di mandi dan dikhafankan (Bagi Yang Islam) oleh kakitangan HBKL dan JAWI di HBKL sebelum dibawa pulang oleh keluarga masing-masing.

Jenazah hanya akan dimandikan di HBKL jam 10. Lepas tu jenazah Tan Sri Jamaluddin Jarjis akan dibawa ke Masjid Taman TAR untuk solat jenazah (hajat arwah). 

Selepas disolatkan, jenazah akan dibawa ke rumah arwah di The Mines (hajat Puan Sri). Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan ke rumah arwah. Dari rumah arwah ke rumah DS Azlin. Jenazah arwah TSJJ akan dibawa terus ke masjid negara utk solat sekali lagi dan dikebumikan di makam pahlawan.

KEMASKINI 10.58 pagi

11:30pagi: Jenazah arwah TS JJ akan disolatkan di Masjid Taman TAR Ampang.

12:00tghari: kemudian dibawa pulang ke rumah di The Mines.

4:15petang (Sebelum Asar) :
Jenazah akan disolatkan di Masjid Negara. Akan di semadikan di Makam Pahlawan, Masjid Negara (sebelah luar). KEMASKINI 11.11 pagi

Harap maklum untuk jenazah Dato Azlin akan di kebumikan di Batu 13 Saujana Impian solat jenazah di surau Saujana Impian Kajang.

Difahamkan jenazah Dato Azlin akan dikebumikan sebelum Zohor. PM akan ziarah jenazah Dato Azlin sebelum ziarah TSJJ.

No comments:

Post a Comment