Tuesday, September 13, 2011

PRODATA bentuk kerjasama strategik bersama TATA

Kerjasama strategik diantara anak syarikat milik Felda PRODATA dengan TATA Consultancy Services (CS) dibentuk hari ini 13 September 2011.


Memorendum persefahaman ini telah dimeterai oleh Dato' Sabri Ahmad dari PRODATA dan Mr Vish Iyer dari TATA CS dengan disaksikan sendiri oleh YAB Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak.


Antara tetamu yang hadir adalah Tan Sri Hj Mohd Isa Samad, Dato' Dzulkifli Abd Wahab, Ahmad Maslan dan Vjay K. Gokhale (Persuruhjaya Tinggi India)


Dengan termeterai perjanjian ini, PRODATA dan TATA berharap dapat bertukar kepakaran dan teknologi diperingkat nasional dan antarabangsa.


FELDA Prodata Systems Sdn Bhd (PRODATA), merupakan organisasi yang melibatkan diri secara meluas dalam pembangunan dan memproses informasi serta menyediakan infrastruktur IT dan menyediakan perkhidmatan IT untuk pasaran luar.


PRODATA kini dalam fasa perkembangan untuk melibatkan diri dengan lebih jauh dan spesifik di dalam bidang SAP (Sistem Applikasi & Product), EDMS (Sistem Pengurusan Dokumentasi Elektronik), BCS (Sistem Integrasi Perniagaan), GIS (Sistem Maklumat Geografi) dan HA (Applikasi Mudah Alih)

No comments:

Post a Comment